Turnirul cetatilor la Bran 2011


Festival de legenda in cetatile transilvanene.

“Legenda spune ca a fost odata ca niciodata, intr-o tara foarte indepartata, peste noua tari si noua mari, o imparatie numita Brasov, condusa de un imparat sever, dar drept. Imparatul avea o fiica de o frumusete rapitoare, inzestrata cu numeroase calitati si foarte iubita de popor. Pe vremea cand onoarea era cea mai de pret virtute, patru cavaleri au pornit la drum pentru a cere mana preafrumoasei domnite. Asa a inceput ‘Turnirul Cetatilor’ Bran, Rasnov, Fagaras si Brasov.”

Iata cum lupta stramosilor pentru mana domnitei ne aduce astazi un festival medieval care ne incanta cu muzica, spectacole inedite si… mancare buna.

Organizat pentru marcarea a 800 de ani de la poposirea cavalerilor teutoni pe meleagurile transilvanene, “Turnirul Cetatilor”, a ajuns in weekend-ul acesta la Bran, unde a fost gustat de un numar atat de mare de oameni, incat Branul a devenit neincapator.

Turniruri cu cai, lupte cu spada intre cavaleri, trageri cu arcul, aruncarea sulitei, manuirea spadelor, teatru medieval – la toate acestea au fost martori spectatorii veniti la Bran in aceste zile.

Si fiindca un cavaler adevarat merita un ospat pe masura, bunatatile culinare nu aveau cum sa lipseasca: tepelus (mici), burta dragonului, carnatul cavalerului medieval si alte mancaruri dupa retete din vremuri apuse au intregit meniul zilei medievale.

Daca ai pierdut ocazia de a vedea cum se traia in vremurile medievale, nu dispera: mai ai o sansa weekend-ul viitor, cand festivalul va aduce putina istorie in Cetatea Fagarasului in perioada 18-21 august.

Ca sa te convingem ca merita sa faci drumul pana la Fagaras, solul trimis de noi la Bran a adus poze de la Turnir si un clip:

Advertisements
Categories: Life.Dot. | Tags: , , , , , , | Leave a comment

Post navigation

Da-i cu parerea

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

ultimatemindsettoday

A great WordPress.com site

Psychoz

Home To The Slightly Derailed

Out of Routine

TiNeReTe, RiTm, PaSiUnE, MuZiCa, CuLoArE

The Wrapunzel Blog

Inspire Happiness With the Art of Hair Wrapping

Bridechilla Blog

Be the Chill I

Blue Line

Travel to Link the World

MuseBoxx

Space to Create

Grady P Brown - Author

Superheroes - Autism - Fantasy - Science Fiction

StyleCaster

Style News and Trends

%d bloggers like this: