Romanii, in toata splendoarea lor


Cum au demonstrat “Dacii” cat de drepti si viteji sunt. In fata unei vaduve

sergiu nicolaescu mort vaduva moarte romaniIn lipsa de alte stiri de importanta nationala, moartea lui Sergiu Nicolaescu a virat salariile redactorilor la inceputul anului 2013. Ca de obicei, presa a facut circul mediatic cu care ne-am obisnuit deja, dar noutatea a venit de la “popor”!

Acest popor romanesc, de o profunda spiritualitate, popor care se duce la Biserica in fiecare duminica, s-a scandalizat pentru ca maestrul a decis sa intre in viata “de dupa” la crematoriu. Hoarde intregi de pensionari liber profesionisti si habarnisti si-au dat cu parerea, au barfit, au cobit, au huiduit si au blestemat. Oameni care nu l-au cunoscut, dar l-au judecat.

Totul cu profunda evlavie crestineasca, din respect pentru Sergiu Nicolaescu.

Dandu-si arama pe fata si pe dos, neamul romanesc a demonstrat inca o data pasiunea arzatoare pentru morbiditate si rautatea caracteristica, nedevenita inca proverbiala. (Ma si mir oare de ce?!) In fata unui eveniment organizat cu decenta, dupa normele impuse de anul 2013, romanii au fost indignati, scandalizati pana in maduva oaselor.

Poporul vroia sa vada cadavrul palid si rece al regizorului, sa il atinga pentru a simti solutiile de imbalsamare folosite, sa traga in nari mirosul de putrefactie si formal, amestecat cu fum de lumanari, sa vada cum fata mortului se ingalbeneste si se invineteste, in timp ce procesul de descompunere isi face simtita prezenta.

Poporul vroia sa manace si sa bea razand, langa cadavru, bucurandu-se ca la orice deces.

Poporul vroia slujbe tinute de un sobor de preoti, vaduva imbracata in negru, cu batic pe cap, bocind langa sotul ei, devenit o simpla bucata de carne in descompunere.

Poporul vroia spectacol!

Si spre oroarea generala, familia regizorului a preferat sa se desparta de el cu decenta si bun gust, in liniste. Fara circul obisnuit, menit sa prelungeasca durerea rudelor si sa aduca prilej de petrecere si voie buna strainilor.

Furia aratata de oameni a demonstrat inca o data involutia romanilor, cei atat de curajosi in fata unei vaduve, careia i-au adresat cuvinte pline de ura, intr-un moment delicat, straini care au judecat decizia rudelor si a mortului. Oameni care si-au adus copiii la inmormantare, in speranta vizionarii unui spectacol grandios. Parinti care au sfarsit prin a-si invata copiii cum se injura corect vaduvele, cum se arata lipsa de respect unui om care le-a fost superior din toate punctele de vedere si cum se calca pe vii si pe morti.

Maine este Boboteaza, iar acestia oameni se vor duce piosi la Biserica, pentru a se calca in picioare, in mod traditional, asa cum am povestit in articolul despre apa sfanta.

Rusinos, degradant si oripilant! Asta este Romania, asta ne este poporul! Aveti grija, caci toti vom muri intr-o zi. Iar asta este ceea ce ii asteapta pe cei care raman in urma.

PS: Respectul meu pentru un om care a lasat ceva in urma, a influentat destine, a stiut sa traiasca cum a vrut si a parasit viata tot cum a vrut – Sergiu Nicolaescu, regizor

Advertisements
Categories: Capitala Europeana, Life.Dot. | Tags: , , , , , , | Leave a comment

Post navigation

Da-i cu parerea

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

ultimatemindsettoday

A great WordPress.com site

Psychoz

Home To The Slightly Derailed

Out of Routine

TiNeReTe, RiTm, PaSiUnE, MuZiCa, CuLoArE

The Wrapunzel Blog

Inspire Happiness With the Art of Hair Wrapping

Bridechilla Blog

Be the Chill I

Blue Line

Travel to Link the World

MuseBoxx

Space to Create

Grady P Brown - Author

Superheroes - Autism - Fantasy - Science Fiction

StyleCaster

Style News and Trends

%d bloggers like this: