De ce iti urasti familia – Sau doar nu te intelegi cu ei


Românu e condus de două constate în viață: dă pământ și de neamuri. Dacă orășenii stau cam prost cu prima variantă, scot rapid pârleala cu a doua, când se întelnește neamurili la toate sindrofiile posibile. Dăi cu scuipatul nepoților, dăi cu insultatul nurorii și repeat.

No, o fi românu al mai celebru la întâlniri pline de pseudo-ospitalitate, dar precis nu câstigă prea curând vreun top al națiunilorcare-și iubesc familia, ca toți stim ce neamuri avem.

De ce sunt familiile noastre atat de neplacute auzului si timpului liber?

Fiindcă știu sa te faca de rușine ca nimeni alții

Pentru început, numai familia știe sa te facă de râs cum se cuvine, fix atunci când este de față și iubitu/a. Și pentru că neamurili o fac cel mai bine, de câte ori nu te-ai trezit cu personal brandu-ul simandicos, creat în ani intregi de băutut barurile cu un Cosmo în mână (ori alta băutură uber-populară din cauza unui serial nașpa) pe care ți-ai cheltuit ultimii bănuți, numai ca săarăți ce cool ești tu. Și fix cândți-ai creat și definitivat aura de hipster ori personaj excentric de mare clasă socială (Iulia Albu style), născutși crescut la Sorbona, vine bunica de la Pungești și trage o poveste cum te-ai pișat tu în pat la 13 ani de frica lui Bau-Bau. Și gata cu eforturile tale de a te face om de lume. E clar: familia are și tupeul si armele necesare ca să te facă de rusine în toate felurile.

Alti artiști în ale distrugerii de brand sunt sora, mama, tata, fratele ori unchiul de la Italia care încă te întreabă daca o mai …lustruiești mult de unul/una singură. Și evident, totul se petrece de față cu crush-ul tău. Bang!

Fiindca te obligă să îți strici toate sărbătorile

Hai spune drept: așa-i că ai prefera săți pui cenușă-n cap și sa mergi în genunchi până la Voroneț și înapoi decât să îți petreci sărbătorile cu familia? Ăla eu, ăla eu… toțirecunoașteși, ce mai!

Adevărul este ca vrem să ne permitem libertatea de a petrece Crăciunul crăciți in fața televizului, la un bax de bere, multi pufuleți, chipsuri și tone de shaorma, în loc sa ne îmbrăcăm la țol festiv ca să zâmbim dulce in fața mătuții pe care nu o suportăm. Toate familiile au secrete negre și copiii pe care îi consideră oaia negră a familiei, eventual toți copiii din neam. Ce rost are să te prefaci pentru câteva ore că esti cel mai bun prieten cu toți, dupa ce acu o lună te băteai prin tribunale ca chioru cu verișor-tu pentru casa străbunicii?

Are rost? N-are!

Dar, na’, trebuie, ca ața sunt familiile: se adună la bine si la rău. Când a fost ultima oară când a sărit familia să te ajute că ai dat faliment? Da, exact, chiar merită să-ți strici ziua pentru asta, cand prietenii te asteaptă la bauta de Paște/Crăciun?

Fiindcă niciodată nu ești destul de bun pentru ei

Puțini sunt părinții care-și laudă progeniturile. Cel puțin, niciodată nu sunt ai tăi, ci ai colegului repetent ori ale tipei care face striptease. Posibil să fie primul și cel mai important motiv pentru care familia ta nu este cel mai bun prieten al tau, fiindca te obliga să fi ceea ce nu ești ca să ai parte de un pic de credit și tot nu este destul. Mamele îți fac scandal că ai ochii albaștrii ai “lu’ tactu ăla bețiv” iar tații te înjură de mama focului că “ai moștenit-o pe mă-ta”. Ei bine, dragi părinți, nu este vina mea că m-am culcat cu primu ins care nu mi-a plăcut și am mai făcut și copil cu el!

Dacă vrei să muncești de mic, nu ai voie, ca ești prea mic. Dacă ai prieten/a în liceu nu este bine este mai mare decât tine; daca nu ai, ceastepți – ziua d-apoi?; când te căsătorești nu e bun partenerul dintr-o mie de motive, dupa ce divorțeziera cea mai bună partidă și ai fost idiot să o lași să-ți scape. Dacă te muți din casa, nu e bine că le este dor de tine; dacă stai cu parinții: “ce mama dracului mai cauți aici de te întreținem noi?” Pff… Da, precis d-asta iti urasti familia.

Advertisements
Categories: Life.Dot. | Tags: , , | Leave a comment

Post navigation

Da-i cu parerea

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

ultimatemindsettoday

A great WordPress.com site

Psychoz

Home To The Slightly Derailed

Out of Routine

TiNeReTe, RiTm, PaSiUnE, MuZiCa, CuLoArE

The Wrapunzel Blog

Inspire Happiness With the Art of Hair Wrapping

Bridechilla Blog

Be the Chill I

Blue Line

Travel to Link the World

MuseBoxx

Space to Create

Grady P Brown - Author

Superheroes - Autism - Fantasy - Science Fiction

StyleCaster

Style News and Trends

%d bloggers like this: